E-post     Lösenord     Skapa medlemskap  Glömt lösenord? 


Bildartiklar » Växthus med sköldpaddshagar »

Växthus med sköldpaddshagar

Under våren 2013 har jag satt upp ett växthus av båghus-modell klätt med plast. Inte jättevackert men funktionellt och hyfsat billigt. Med hjälp av det hoppas jag kunna förlänga utesäsongen rejält.

Under sensommaren har växthuset bebotts av mina Cuora-paddor (subtropisk/tropisk art). Tack vare växthuset har de kunnat vara ute dygnet runt åtminstone en månad längre än vanligt. Så fort solen ligger på blir det runt trettio grader i växthuset, även i september, och det hjälper till att höja nattemperaturen nere på marknivån. I slutet av september flyttade de in i stugvärmen och istället tog de amerikanska Terrapene-paddorna över växthuset. De tål ju betydligt lägre temperaturer. Terrapene-paddorna fick flytta in den 17 november.

Om jag ska utvärdera växthusinnehavet hittills så... tja, om du kan skaffa ett växthus - gör det! Själva odlandet är ju enkelt när man håller sköldpaddor eftersom alla "ogräs" är välkomna :D. Det är härligt att sitta och fika inne i värmen och stillheten i växthuset och titta på sköldpaddorna, medan det blåser och regnar utanför! Luftfuktigheten är sensationell!

Uppdatering 29 oktober 2014: Jag har byggt ett litet pallkrageväxthus inuti växthuset där jag hoppas kunna övervintra två sköldpaddor av arten Terrapene Carolina Carolina. Bilder på "arken", som jag kallar den, är tillagda i slutet av albumet.

Uppdatering mars 2015: Arken har fungerat utmärkt. Detaljerad information och statistik från perioden finns i denna tråd på Sköldpaddsforum.se.

Klicka på bilden nedan så kommer du till ett album med bildtexter om växthusbygget.